Dev Panda Hakkında 8 İlginç Gerçek


Dev panda, ayı ailesinin en nadir üyesi ve dünyanın en tehdit altındaki hayvanları arasında yer alıyor.

Dev Panda Hakkında 8 İlginç Gerçek

Göre dünya çapında yaşam Pandalar çoğunlukla, neredeyse tamamen bambudan beslendikleri güneybatı Çin’in dağlarındaki yüksek ılıman ormanlarda yaşar. Bambunun hangi kısmını yediklerine bağlı olarak, her gün yaklaşık 26 ila 84 pound yemeleri gerekir. Karşıt başparmak işlevi gören genişlemiş bilek kemiklerini kullanırlar.

Yeni doğmuş bir panda yaklaşık bir tereyağı büyüklüğündedir -annesinin yaklaşık 1/900’ü kadardır- ancak dişiler yaklaşık 200 pound’a kadar büyüyebilirken, erkekler yetişkin olduklarında yaklaşık 300 pound’a kadar büyüyebilirler. Bu ayılar, kütlelerine rağmen mükemmel ağaç tırmanıcılarıdır.

1. Omnivordur

Diyetlerinin %90’ı bambuya dayansa da, bazı küçük hayvanları da yerler.

2. Doğumda kör ve beyazdırlar.

Derileri ve annenin tükürüğü arasındaki kimyasal reaksiyon nedeniyle ten rengi değişir.

3. Doğaları gereği agresiftirler

Görünüşlerine rağmen çok tehlikeli olabilecek hayvanlardır.

4. Yalnızdırlar

Arkadaşsız yaşamaktan hoşlandıkları için genellikle gruplar halinde gitmezler.

5. Zar zor ürerler

Dişiler yıl boyunca sadece 2 gün doğurgandır ve erkekler oldukça hareketsizdir.

6. Kış uykusuna yatmazlar

Ayı olmalarına rağmen, bambu bazlı bir diyete sahip olmak vücutlarında yağ birikintileri oluşturmaz.

AYRICA OKUYUN: Göz Renginizi Etkileyebilecek 5 Şey

7. 6 parmakları (ve iki başparmakları) var

Bunlardan biri, başparmak olarak kullanmasına rağmen daha çok sesmoid kemiktir.

8. Neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Infact, Çin’de insanlar, derilerini satmak veya bir örneği öldürmekten ölüme mahkum edildi.


Kaynak : https://www.akinblog.com/8-interesting-facts-about-giant-panda/

Yorum yapın

SMM Panel PDF Kitap indir